Welcome Shri Mataji Sahaja Joga Tanfolyamok Otthoni Meditáció Linkek

Shri Mataji Nirmala Devi (1923-2011), a Sahaja jóga alapítója, különleges tudással és feladattal született. Ő az első spirituális mester az emberi történelem során, aki tömegesen tudott önmegvalósulást adni. Az erő, ami Shri Mataji személyéből áradt, mint egy katalizátor, felébresztette az arra vágyó emberek Kundalinijét. Ez az  erő a fényképéből is áramlik, és a mai napig segíti az arra vágyók Kundalinijének felemelkedését.


Shri Mataji Indiában, keresztény családban született. Fiatalon szüleivel Mahatma Gandhi ashramjában élt, majd családjával együtt részt vett India sikeres függetlenségi harcában. Orvostudományt tanult Lahore-ban a Keresztény Orvosi Egyetemen, de India függetlenségének kivívása előtt, szülei kívánságára, megszakította tanulmányait és férjhez ment.


Shri Mataji – anyai, nagymamai, dédnagymamai feladatai mellett – spirituális munkáját hihetetlen szeretettel és megértéssel gyakorolta. 1970 májusától fáradhatatlanul azon dolgozott, hogy a Sahaja jógát a világ minden táján megismerjék és elsajátítsák. Tanításaiért nem fogadott el pénzt.


Shri Matajit kétszer jelölték Nobel-békedíjra. Az emberiség békéje, egészsége és jóléte érdekében kifejtett munkájáért közel száz országban számtalan kitüntetést kapott.


Beszédei és előadásai, amelyek az emberi finomrendszer összetettségét magyarázzák, elérhetőek azok számára, akik ebben az új tudatosságban és örömben szeretnének elmélyülni.

 

 

 

 

Shri Mataji, a Sahaja Jóga meditáció megalpítója Shri Mataji Nirmala Devi