Welcome Shri Mataji Sahaja Joga Tanfolyamok Otthoni Meditáció Linkek

"Nem ismerheted az életed értelmét,amíg nem vagy kapcsolatban azzal az erővel, amely teremtett."

A Sahaja jóga meditációt Shri Mataji Nirmala Devi (1923-2011) fejlesztette ki 1970-ben.

 Meditáció alatt manapság sok mindent értenek az emberek, de az igazi meditáció egy mély, gondolatmentes, békés, örömteli állapot, melynek során a jelenben vagyunk. Ilyenkor az elménk nyugodt, nincsenek gondolataink, de teljesen tudatában vagyunk mindennek. A Sahaja jógával ezt az állapotot el tudjuk érni anélkül, hogy elvonulnánk a világtól, vagy feladnánk bármit is a mindennapjainkból.

Finomrendser Sahaja jóga

A sahaja (ejtsd: szahadzsa) jelentése: veleszületett, spontán, a jóga pedig egyesülést jelent. A Sahaja jóga neve arra utal, hogy születésünk óta bennünk van egy tisztító, gyógyító anyai erő, a Kundalini, amely arra vár, hogy felébredjen, és összekössön bennünket a világegyetemet átható erővel. Ez a kapcsolat erőfeszítés nélkül jön létre, és ezt nevezzük önmegvalósulásnak, vagy megvilágosodásnak. Ezáltal tudatosságunk egy új dimenzióba, a vibrációs tudatosság állapotába emelkedik. Ez valós tapasztalat, amit az idegrendszerünkkel érzékelünk.


A Sahaja jóga meditáció gyengéd és természetes folyamat, amely belülről alakít át minket. Lehetővé teszi, hogy kifejezzük pozitív emberi tulajdonságainkat, és azt, hogy megtaláljuk és élvezzük belső békénket. Segít megbirkózni a mindennapok nehézségeivel, konfliktusaival. A Sahaja jóga meditáció révén alapvető belső átalakulás megy végbe bennünk, melynek révén fokozatosan, spirituálisan fejlődünk, és érjük el a tiszta Lélek állapotát.

Tudod mi van benned?

Shri Mataji Nirmala Devi